
Salatele sunt un fel de mâncare care se prepară în toată lumea, doar în moduri diferite și cu ingrediente diferite, ceea ce le face foarte diverse și, de asemenea, rafinate.
Continut Pagina
Stiai cand a fost preparata prima salata?
Conform datelor istorice, primele salate au fost preparate în Persia, la 600 de ani î.Hr. c.
Mai târziu, acestea au devenit populare printre egipteni, cărora le plăcea să amestece salata verde cu diverse fructe și legume pentru mesele lor.
Romanii au fost cei care i-au dat numele de „salata”.
Reteta salata de spanac si naut
Spanacul este bogat în fier și nitriți. Primul nutrient este de mare Citeste mai departe
Acest cuvânt provine din latinescul herba salata (iarbă sărată), deoarece obișnuiau să servească legume crude asezonate cu apă și sare.
Sarea a jucat un rol fundamental in prepararea salatelor si a altor alimente, fiind un condiment apreciat pentru proprietatea sa de a conserva si aroma.
Romanii foloseau metoda insalare, care consta în adăugarea de sare în alimente pentru a le pregăti sau a le păstra mai mult timp.
Un timp mai târziu, uleiul de măsline a devenit parte din salată ca sos, iar mai târziu au început să folosească lămâie și oțet, care păstrau alimentele mult mai mult decât sarea.
Beneficiile consumului de salate sănătoase
- Legumele conținute de obicei în salate sunt o sursă excelentă de vitamine care reglează procesele organice, precum buna funcționare a sistemului nervos.
- Au actiune depurativa, sunt detoxifiante si diuretice, datorita continutului mare de apa si potasiu, pe langa continutul scazut de sodiu.
- Au uleiuri esențiale care ajută la dilatarea vaselor renale.
- Fiind sărace în grăsimi, sunt o opțiune alimentară excelentă pentru a avea grijă de mărime și greutate.
- Fiind bogate în beta-caroten, salatele vă ajută pielea să se reînnoiască și să o mențină protejată de factorii de mediu, precum soarele sau frigul.
Sfaturi pentru prepararea salatelor sanatoase
- Împiedică ingredientele pentru salată să se ude. Așteptați să le spălați până în ultimul moment, înainte de a începe să le pregătiți
- Tăiați salata verde cu mâna, deoarece marginea ascuțită a cuțitului poate înnegri și/sau ofili frunzele
- Pentru ca ceapa din salata ta sa nu te faca sa plangi. Înainte de a le tăia, pune-le la înmuiat în puțină apă fierbinte cu un strop de oțet timp de 15 minute.
- Împiedică roșiile să-și piardă aroma. Nu le păstrați la frigider, mai bine păstrați-le într-un recipient la temperatura camerei
- Dacă aveți de gând să pregătiți o salată de fructe, împiedicați-le să se oxideze făcându-le o baie anterioară cu suc de lămâie