Skip to content

Rețetă tradițională grecească de salată cu branza si castraveți

Salata grecească este o rețetă tradițională a gastronomiei Greciei care se face cu ingredientele tipice acestei țări și dietei mediteraneene.

Ingredientele acestei salate bogate si usoare sunt rosiile, ceapa rosie, castravetele, ardeiul gras, maslinele si branza feta.

In plus, este asezonata in mod traditional intr-un mod foarte simplu cu ulei de masline, sare, piper si oregano.

Este o opțiune ușoară, proaspătă și sănătoasă pentru prânz, cină sau servită ca garnitură.

Brânza feta este ingredientul vedetă în acest fel de mâncare, alături de castraveți, iar urmând pașii acestei rețete pe care o împărtășesc pe RetreteGratis vei învăța cum să prepari un înlocuitor fără legume și fără lactate pentru a găti această delicioasă salată grecească într-un mod vegan. .

Brânza feta este un tip de brânză moale, tradițională și în bucătăria greacă, care este făcută din lapte de oaie și de capră. Cu toate acestea, veți fi surprinși de versiunea mea de feta vegană, al cărei ingredient principal este făina de năut.

Aroma acestei brânzeturi este foarte caracteristică, deoarece este scufundată în saramură, așa că am folosit drojdie de bere, suc de lămâie și sare pentru a adăuga acea aromă puternică preparatului nostru.

Brânza pe bază de făină de năut este o alternativă sănătoasă fără lapte, deoarece ajută la îmbunătățirea sănătății digestive și cardiovasculare, precum și fiind foarte sățioasă și hrănitoare.

Dacă îți place ideea, citește mai departe și află cum să faci o salată tradițională grecească.

Caracteristici suplimentare:

  • Cost ieftin
  • Recomandat pentru vegani
  • Recomandat pentru vegetarieni
  • Reteta fără lactoza

Ingrediente pentru prepararea salatei tradiționale grecești de castraveți cu branza feta:

Pentru salata

  • 1 castravete
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 mână de măsline negre fără sâmburi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 10 roșii cherry sau 2 roșii
  • 1 branza feta (poate fi vegana)
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 strop de ulei de masline
  • 1 praf de piper negru
  • 1/2 lingurita sare

Ingrediente necesare pentru brânza feta vegană

  • 50 de grame de făină de năut
  • 200 ml apă
  • 1 lingura de fulgi de ovaz
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita oregano
  • 2 linguri de drojdie de bere

Cum se prepară salată tradițională grecească de castraveți cu branza feta:

Pentru a face brânza feta vegană, încălzește o cratiță cu jumătate din apă (aproximativ 100 ml) până când dă în clocot.

Dacă preferați să faceți salata grecească originală, puteți sări peste acest pas și să folosiți brânză feta obișnuită, deși anticipăm că versiunea vegană nu are nimic de invidiat.

În timp ce apa se încălzește, amestecați într-un bol toate celelalte ingrediente: făină de năut, fulgi de ovăz, sare, ulei, suc de lămâie, cimbru, oregano, drojdie de bere și restul de apă. Se amestecă până când rămâne o masă omogenă și netedă.

Adăugați amestecul rezultat în cratița cu apa fierbinte și amestecați continuu timp de 1-2 minute, până când amestecul se îngroașă.

Se toarnă într-o formă pătrată sau Tupperware, se netezește suprafața și se păstrează forma la frigider până când brânza vegană de casă se răcește și se întărește. Desfacem branza si o taiem cubulete.

Tăiați legumele pentru salata tradițională grecească: tăiați ceapa, ardeiul gras și castravetele în bucăți medii, tăiați roșiile cherry și măslinele în jumătate.

Într-un castron de salată se amestecă toate ingredientele, inclusiv brânza și se îmbracă cu un strop de ulei de măsline. Adăugați și sarea, piperul și oregano și amestecați bine.

Serviți salata grecească cu feta și castraveți ca aperitiv bogat sau ca garnitură la alte feluri de mâncare. În conformitate cu rețetele tradiționale grecești, puteți încerca skordalia grecească sau popularul sos tzatziki.ç

De asemenea, dacă doriți să încercați o altă versiune a acestei salate, puteți verifica această altă rețetă de salată de castraveți și iaurt. Și nu uitați să vizitați blogul meu, Vegspiration, pentru a găsi mai multe preparate vegane delicioase.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Salată tradițională de castraveți grecești si branza feta, îți sugerăm să intri în categoria noastră de Rețete de salată cu brânză pentru a o alege pe cea care îți place cel mai mult.

Beneficii dacă veți consuma Salată grecească de castraveți cu branza feta

După cum am menționat deja, pentru a face rețeta originală de salată grecească este necesar să folosiți brânză feta de origine animală.

Totuși, fie că ținem sau nu o dietă vegană, varianta de brânză feta de casă pe care o propunem în rețeta anterioară este un deliciu pe care vă încurajăm să o încercați, pentru această salată și pentru toți cei care ne plac.

Pe de alta parte, salata tipica greceasca include intotdeauna castravetele, un ingredient prezent in multe preparate din bucataria greceasca.

Prin urmare, dacă căutăm rețeta pentru salata tradițională grecească, nu recomandăm eliminarea acestui produs din farfurie. De asemenea, trebuie remarcat faptul că castravetele este un aliment cu o valoare nutritivă ridicată, deoarece are vitamine din grupa B, vitamina C și A, minerale precum calciu, fier, potasiu, fosfor și magneziu.

În plus, fiind compus în principal din apă, aportul caloric al acestuia este foarte scăzut. În acest fel, vedem cum castravetele este un produs care nu poate lipsi din alimentația noastră, vegan sau nu, pentru toate beneficiile și proprietățile sale.

Prin urmare, putem pregăti o salată de castraveți și avocado, de exemplu, sau o salată de castraveți și roșii, cu nimic mai mult decât un strop de ulei de măsline.

Restul ingredientelor, precum roșia, ceapa, ardeiul și salata verde, sunt, de asemenea, alimente bogate în vitamine și minerale și sărace în calorii.

In acest fel, salata greceasca include beneficiile dietei mediteraneene in acelasi fel de mancare, facand din aceasta o masa ideala pentru a slabi sau a se mentine in forma.

Singura excepție este măslina neagră, care este mai bogată în calorii și este recomandat să o îndepărtezi dacă vrei să slăbești.

Brânză, dacă se folosește origine animală, este indicat și îndepărtarea acesteia, deși dacă consumul acestor ingrediente este echilibrat cu restul meselor din zi, nu ar trebui să fie nicio problemă. În orice caz, este întotdeauna mai bine să consultați un nutriționist.

0/5 (0 Reviews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WordPress Cookie Notice de la Real Cookie Banner